U nastavku predstavljanja naših genijalnih kreativaca i dizajnera, nastavili bi niz s modom i kvalitetnim modnim brendom Dott. Iza brenda Dott. ponosno stoji Katarina Bilan, svestrana modna dizajnerica koja dolazi, kako sama kaže, iz malog mjesta pokraj Splita.

Dott 08 - artsomeKatarina živi na relaciji Split – Zagreb, te je po struci modna dizajnerica i kostimografkinja. Svoj modni brend Dott pokrenula je prije četiri godine kada se prijavila na Modu sa šlagom, događanje u organizaciji kina Europe gdje se zajedno sa još 24 modna dizajnera predstavila javnosti. I tako je Dott priča krenula.

Zaljubljena u šivanje

Katarina je oduvijek nešto rezuckala, šivala, spajala i razdvajala, tako da njen životni poziv i nije neko iznenađenje, osim što nas stalno iznova iznenađuje svojim čudesnim kreacijama.

Sve je počelo šivanjem sitnica (platnene torbe) za sebe, sestru i svoje prijatelje, te se razvilo u izvrstan modni brend Dott koji žari i pali modnom scenom. Katarina kaže da više ne može bez šivanja proći niti dan:

“Jako sam se zaljubila u šivanje i konstruiranje odjeće da se nekada moram prisiliti da ne radim bar dva dana da vidim kako će mi svakodnevnica izgledati van dizajna odjeće.”

Kostimografija

Osim dizajna odjeće Katarina se bavi i kostimografijom. Iza nje stoje mnogi projekti vezani uz filmove i animirane filmove. Jedan od zadnjih projekata na kojem je radila je bila haljina za namjenski film o modi Splita 1920.-ih.

Dott 09 - artsomeNaša mlada dizajnerica zaista s užitkom i velikim entuzijazmom radi na svim projektima vezanima uz modni dizajn – tako je oduševljava šivanje i dizajniranje odjeće za male lutke za animirane filmove, pa kaže:

“Volim smišljati razna rješenja za prepreke na koje naiđem prilikom procesa kostimiranja lutkica.”

Work in progress

Katarina puno ulaže u knjige i časopise temom vezane za dizajn, te je njen kreativni proces usko vezan uz listanje istih, te tamo i počiva sama ideja za stvaranje nešto samo njenog. Od papira na tkaninu. No i sama kaže da se početna ideja na papiru zapravo mijenja njenim radom na tkanini, te su rijetko skice identične gotovom proizvodu, jer ipak papir i tkanina su dva različita svijeta.

Omiljeni materijal kojim stvara svoje kreacije joj je definitivno pamuk, kojeg najčešće i koristi.

Krug

U ljeto 2013. Katarina je u suradnji sa svojim modnim prijateljicama, i isto tako vrlo priznatim dizajnericama Chicks on Chic i Little Wonder, otvorila pop up store Krug u Splitu. Otvaranjem dućana htjele su ljudima u Splitu ponuditi nešto novo i drugačije, te naravno sebi otvoriti mogućnost za šire tržište i kupce.

Dott 10 - artsomeS obzirom da je Krug pop up store u zimskom periodu zatvoren, te se tek otvara u proljeće, točnije u travnju, Katarina je usredotočena na novu kolekciju Dott koju s nestrpljenjem očekujemo. Vjerujemo da će vas cure ugodno (uostalom, kao i uvijek) iznenaditi svojim kreacijama.

Osim sa curkama iz Chicks on Chic i Little Wonder, Kristina je u suradnji sa Tanjom Topolovec (brend TT) dizajnirala prvu zajedničku kolekciju pod nazivom ”We Don’t Have All The Time In The World” koju su premijerno predstavile u sklopu modne manifestacije Split City Fashion. Kolekcija je dostupna naravno i u pop up storeu Krug.

Little Wonder kolekcionarka

Za Katarinu možemo reći da zaista u punom izrazu podržava handmade scenu. Voli kupovati sve što je rukom izrađeno i što nosi osobni pečat određenog dizajnera – pogotovo nakit.

“Moja kolekcija nakita je pozamašna.  Zadnje sam nabavila, Little Wonder ogrlicu ( postat ću pravi LW kolekcionar ) i majicu Vedrane Mastele koju obožavam.

Volim domaći dizajn i preporučam ga svakome zato što su to sve redom  stvari koje se odlikuju kvalitetom u izradi i posebnošću.”

Za kraj možemo samo reći hvala Katarini za doprinos handmade modnoj sceni koja s brendom Dott stvarno se diže u nebesa modnog dizajna. Brend Dott možete pogledati, opipati, probati i kupiti u splitskom concept storeu GetGetGet i Tiramol hr-u u Zadru, te naravno podržati i online na facebook stranici.


Fotografije u galeriji © Dott.