ArtSome! Vam donosi foto priču iliti “foto-vju” koji je nastao jedne zimske subote, u jednom kafiću u centru grada sa jednom prekrasnom i nadasve talentiranom kreativkom Melitom, mamom brenda Kerefeke koji u zadnje vrijeme sve više plijeni pozornost svojim šarenim i zabavnim ogrlicama, kragrlicama, a sada već i futrolama za indekse.

Kerefeke 12 - artsome

Kerefeke su nastale u Vinkovcima prije par godina, krenulo je sa izradom ogrlica koje su u početku naravno bile pokloni prijateljima i rodbini, a kasnije, kako je Melita sve više radila, su postale dostupne i široj javnosti. Danas se Melita ozbiljno bavi izradom ovih prekrasnih asesoara, radi na proširenju branda i njegovoj promociji. Kada smo upoznali Melitu, vidjelo se da je ona osoba koja jednostavno voli drugačije stvari, stvari koje nemaju puno veze jedna s drugom a pomalo naginje i kiču. Ona nam kaže da je tako oduvijek, i da je upravo iz tih njezinih afiniteta i proizašla ideja o izradi ogrlica i ostalih stvarčica koje nam nude Kerefeke.

Kerefeke 14 - artsomeMeliti najbolje ideje dolaze dok sjedi u svom radnom prostoru, u “radnoj” piđami; tada kombinira boje, materijale, dodatke kako god joj dođe i rezultat uvijek bude kerefantastičan.

Pitali smo Melitu o procesu izrade i tu nas je pomalo iznenadila kad je otkrila da su baza za njezine ogrlice – rendgenske slike! Nekako se uvijek zapitamo što je unutra, što je u svim tim tkaninom obloženim stvarčicama koje volimo, pa eto… Kerefeke koriste upravo to – rendgenske slike.

Kerefeke 15 - artsome“Moram priznati da mi je trebalo vremena da otkrijem da je to zapravo najbolja podloga za ono što radim. Te slike su super čvrste, rastezljive i prilično lako ih se reže i oblikuje. Imam sreće da mi je prijateljica zaposlena u zubnom laboratoriju tako da me ona zapravo opskrbljuje ovim materijalom.”

Nakon što oblikuje bazu, Melita sve oblači u kožu koju lijepi. Dalje naravno puni sa dodacima po želji kako bi na kraju dobila prvenstveno nešto što i sama nosi, a naravno i nešto što će moći ponuditi budućim klijentima.

Kerefeke 13 - artsomeU nedostatku šarenih materijala od kože, Melita koristi druge zamjenske kao npr. tapete , umjetnu kožu, razne tkanine, čipku, salvete. Neke komade i ručno oslikava jer: “Glavno da se šareni!” – kaže Melita.

I tako smo provele neko vrijeme grijući se u kafiću, neobavezno pričajući, napravile mali šareni foto session sa njenim radovima kojih je imala punu torbu i onda put pod noge do PMS-a gdje je Melita imala dogovoren sastanak. Naime već neko vrijeme njezine kreacije dodatno šarene prostor ove galerije tako da slobodno svratite i pogledajte, osjetite Kerefeke.

Na putu do tamo smo svako malo zastajkivale, koristile okolinu za dodatna fotkanja, a vjerujte da je fotkati ovakve upadljive paketiće na bijeli zimski dan bio totalni gušt.

Kerefeke 17 - artsomeTako smo se u hodu dotakle teme o promociji, koja nam je uvijek zanimljiva jer svaki kreativac ima neke svoje puteve, načine pronalažanja klijenata, ali većini od njih je to onaj mrski dio posla.

“Bilo bi mi super kada bih zainteresirala barem jednu osobu sa estrade da nosi moj proizvod. Trenutno mi je najinteresantnija Remi iz Elementala ali eto nekako još nisam uspjela stupiti u kontkat s njom i ponuditi joj da nosi Kerefeke. Onaj tko nađe “svog celebritya” definitivno ima lakši prolaz, vrata su mu otvorenija. Tako da nadam se da će se i meni posrećiti.”

Od ljudi s “estrade”, Melita je dosad surađivala s Vinkovačkom grupom Septika, kojima je bila stilistica na jednom nastupu: “Kako Ivana Popović šiva kostime za Let3, tako ja šivam ogrlice za Septiku”.

Kerefeke 16 - artsomeNeizostavni dio izgradnje brenda, osim promocije, je naravno i stvaranje vizualnog identiteta, nečeg prepoznatljivog; u slučaju Kerefeka to je logo koji je tek nedavno osmišljen:

“Logo je zapravo neki moj magični znak, nešto što se veže i uz mene i uz Kerefeke. Proizašao je iz jedne rečenice a koja glasi “Želim da Kerefeke budu uspješne i poznate.” Iz slova u toj rečenici sam dobila ovaj znak. Čak je i ovaj krug u kojem se znak nalazi, dio mene, krug kao simbol je isto nešto s čime sam povezana.”

Uskoro smo stigle i do PMS-a i tu se nažalost morale rastati.

Ovim putem želimo zahvaliti Meliti na ugodnom druženju, a Kerefekama naravno poželjeti da budu uspješne i poznate!

Kerefeke možete pratiti i na Facebooku.


Fotografije u galeriji © ArtSome!