Nakon malog pauziranja u objavljivanju, ali nakon dosta posla i novih projekta o kojima ćete imati prilike čitati u narednim danima, sa zadovoljstvom nastavljamo niz predstavljanja, s jednom predivnom handmadericom, koja uvijek iskušava nešto novo, zanimljivo, ali prvenstveno zdravo.

PAF Cosmetics 11

ArtSome! je ugostila i počastila svojim divnim proizvodima Monika iz Pure And Fresh Cosmetics, nove bio kozmetičke linije. PAF ne samo da daje obilje zdravlja u malim bočica nego nudi proizvod spravljen s puno ljubavi i velikim znanjem.

Teški počeci

Monika je još u svojim ranim dvadesetim počela prakticirati i eksperimentirati sa prirodnom kozmetikom za osobne potrebe. Pa se tako tu našlo eterično ulje u klasičnim kremicama iz dućana, te obogaćivanje već postojećih proizvoda. Ali u svemu tome nije našla neki smisao sve do prošle godine i rođenja vlastitog djeteta. Nažalost, početak PAF Cosmetics prati i tragična priča, ali svakako sa sretnim krajem i divnim rezultatima.

PAF Cosmetics 12 - artsomeNaime, Monika je otkrila u najljepšem trenutku svog života, trudnoći, tumor na jednom od bubrega kada je i hitno operirana, gdje su ona i dijete uspjeli se izboriti za život i preokrenuti ga naglavačke. Nećemo o tragičnim pričama previše, jer ova priča je previše lijepa da bi se kvario doživljaj. Ali svakako je tragični moment prethodio onom genijalnom. I tako uz zdravu prehranu za sebe, svoje dijete i svoje najmilije, Monika se okrenula i apsolutno bio kozmetici iz vlastite kućne radinosti.

Odlična učenica

PAF Cosmetics nije nastao preko noći pod okriljem ludila. Završnom proizvodu prethodilo je puno znanja, istraživanja, seminara, eksperimentiranja, savjetovanja, čitanja, učenja…

„U stvaranje branda PAF Cosmetics krenula sam vrlo „školski“ i obavila sve po redu (istraživanje tržišta, određivanje ciljane publike, dogovaranje potencijalnih marketinških suradnji za pridobivanje početne baze klijenata, istraživanje i isprobavanje recepata prirodne kozmetike; kad sam zaključila da sve to ide kako treba, upisala sam 2 radionice izrade prirodne kozmetike jer sam željela i u živo vidjeti kako se neke stvari rade te prikupiti iskustvo i savjete prije nego što krenem sama izrađivati i prodavati kozmetiku). Jednostavno sam pustila da se stvari odvijaju same od sebe i vodila sam se instinktom (moram priznati mi se sve to činilo kao najprirodnija stvar na svijetu).“

Nakon mjeseci silnog uloženog truda i znanja osnovno je bilo tu, ali Monika je željela za izradu svoje kozmetike koristiti samo vrhunske sastojke iz bio uzgoja, te naravno primamljiv i kvalitetom i vizualnim identitetom gotov proizvod.

„Željela sam da PAF Cosmetics proizvodi budu primamljivi na prvi pogled (na Internetu), na drugi pogled (kad ih imate u ruci), da zaista djeluju onako kako je u njihovom opisu navedeno, a stoga što miris stvara poseban doživljaj, ukupan dojam o proizvodu i ako je ugodan, stvara i pozitivna i dugotrajna sjećanja, odlučila sam koristiti uljne mješavine mirisa u pojedinim proizvodima, ali u minimalnim količinama (to su djelomično sintetske uljne mješavine).“

Sastojci i proces izrade

Monika u izradi PAF Cosmetics koristi većinom ulja i maslace iz organskog ili divljeg uzgoja dobivena hladnim tiještenjem, čime su svi djelatni sastojci sačuvani u njima, a nisu uništeni djelovanjem pare ili rafiniranjem. Iako su sastojci skuplji, Monika ne pristaje na ništa manje, te želi osigurati i sebi i svojim kupcima vrhunsku kvalitetu.

PAF Cosmetics 14 - artsomeObilje biljaka kojima vrvi PAF Cosmetics rastu u Monikinom vrtu (lavanda, ružmarin, menta, kadulja) ili su nabavljene iz divljeg uzgoja (paprena metvica, kamilica, origano).

Izuzev izrade sapuna, što zahtijeva dosta materijala, pribora i posuda te barem 4 tjedna čekanja do upotrebe, svi drugi proizvodi gotovi su više-manje za čas i mogu se odmah upotrijebiti. Svakako najmanje vremena ode na samu izradu npr. neke kreme za lice, ali zato puno vremena ode na istraživanje djelovanja i kombiniranja različitih sastojaka kreme, na osmišljavanje naziva proizvoda, na odabir ambalaže, vizualni identitet, na fotografiranje proizvoda, osmišljavanje popratnog teksta i tek kad je sve na zadovoljavajućoj razini ide prodaja i objava na PAF Cosmetics stranicama na internetu.

PAF Cosmetics nastaje u kuhinji jer za izradu kozmetike su potreba ulja i maslaci koji se nalaze baš tamo, te se naravno sastoji se od nezaobilaznog plamenika bez kojeg ne bi mogao nastati niti jedan sapun, krema, maslac za tijelo, balzam za usne…

Ćiribu ĆiriPAF

PAF Cosmetics 13 - artsomeMonika svoju recepturu ne skriva tajnovito kao neki vrhunski kuhari, ali vjerujemo da ima svoje magične sastojke. Iako svoje recepte nalazi i na internetu, većina ih je nastala poznavanjem biljaka i eteričnih ulja, te njihovom pravom kombi-nacijom. Uz sebe uvijek ima knjige vrhunskih stručnjaka u područjima aromaterapije i prirodne kozmetika s kojima se rado konzultira.

„Nikad niti jedan proizvod ne napravim, a da prije toga nisam obavila opsežno istraživanje, a prije prodaje svaki proizvod i testiram. Sastojke kombiniram prema efektu koji želim postići pojedinim proizvodom, no naravno i poštujući određene zakonitosti u korištenju biljnih i eteričnih ulja.“

PAF proizvodi

U asortimanu ove čudesne kozmetike možete naći proizvode za njegu tijela i duha, te si popraviti raspoloženje njihovim izgledom, mirisom, djelovanjem i energijom.

Katalog proizvoda konstantno se povećava, ali vjerujemo da će svatko naći za sebe i svoje najdraže sve što treba. Tako PAF Cosmetics nudi od krema za lice, tonika, peelinga, maski za kosu, krutih šampona, balzama za usne, dezodorana, sapuna, krutih i tučenih maslaca za tijelo, gelova za tuširanje, šumećih kupki, te kozmetku s posebnom medicinskom namjenom za pomoć kod raznih dermatitisa.

PAF Cosmetics 15 - artsome„Naša je želja i misija da svi naši korisnici zaista uživaju u svakom proizvodu i u brizi za sebe. Želimo postići efekt da jedva čekaju ponovno koristiti proizvod, a nadamo se da u tome i uspjevamo (klijenti su nam javljali da znaju često otvoriti npr. kremu za ruke Happy hands ili balzam za pete „Heals heels“ bez da se namažu njima, već samo zato što im super mirišu, a neke smo morali moliti da ne jedu baš sve proizvode jer karite maslac baš i nije za jelo).“

Kemija vs. priroda

Monika, a i mi, vjerujemo da nam je priroda dala sve što nam je potrebno za njegu, te nema nikakve potrebe, a niti izlika za korištenjem ‘umjetnih’ preparata.

„Nedavno sam na TV-u čula dobru izreku o hrani koja, po meni, vrijedi i za kozmetiku: „Ako ne možeš pročitati naziv nekog sastojka s ambalaže – nemoj to pojesti.“ (Jamie Oliver), a ja bih nadodala: Ako ne možeš pročitati naziv nekog sastojka s ambalaže – nemoj to staviti na sebe.“

Jedina mana koju možemo pronaći u prirodnoj kozmetici jest njen kraći rok trajanja, no i za to postoji rješenje – redovita upotreba.

Zahvaljujemo se Moniki, kreatorici brenda PAF Cosmetics na toploj, zanimljivoj i mirišljavoj priči te joj želimo puno uspjeha u borbi protiv ‘kemije’. Svakako se počastite nekim zdravim i lijepim PAF proizvodom te zavirite u PAF Cosmetics facebook kutak u kojem ćete moći detaljnije pročitati o svakom proizvodu i uživati u pogledu na njih.


Fotografije u galeriji © PAF Cosmetics