ArtSome! tim ovih dana radi punom parom i donosi vam raznorazne lijepe priče o posebnim ljudima, te je odlučio proširiti te lijepe priče i na lijepa mjesta. Tako smo vam za početak naše nove rubrike pripremili priču o nama dragom mjestu gdje često svraćamo na kavicu, čaj ili jednostavno maštamo u intimi malog dvorišta, te pripremamo nove projekte.

Jutro 16 - artsomeAko još uvijek niste odgonetnuli o kojem se mjestu radi, rado ćemo vam pomoći. Priča započinje jednog divnog sunčanog jutra u galerija – baru JUTRO. Mislim da vam je sada sve jasno. A tko još nije zavirio u Teslinu 9 u najdražesnije dvorište ikad, trkom tamo.

Mirta, vlasnica galerija – bar Jutro, velika kreativka i handmaderica s nama je uz kavicu i čaj podijelila svoju malu priču o mjestu na koje se uvijek iznova vraćamo po dozu sreće. Jutro je nastalo prije godinu dana kao rezultat istraživanja Mirtinih želja, s idejom da zadovolji potrebu za ugodnim mjestom gdje ljudi mogu iskonzumirati nešto fino, biti kreativni ili kupiti nešto izrađeno rukom u kućnoj radinosti.

Jutro 17 - artsomeKako je Mirta po struci dizajnerica interijera, jedno-stavno joj je bilo urediti prostor, a i bila je vođena idejom da je ugodno i lijepo, te se sve samo posložilo baš kako treba. Iako je do ideje bilo lako doći, za samu izvedbu uz Mirtino vodstvo zaslužni su njeni kreativni prijatelji, suputnici, partneri koji su svi zajedno zavrnuli rukave i u rekordnom roku postavili Jutro na noge.

Ono što se nama u Jutru sviđa, uz ugodni ambijent, je i njihova specijalnost da poslužuju ono što je proizvedeno i uzgojeno u Hrvatskoj. Tako možete uživati uz posebne čajeve, likere i ljekovita pića, te kušati predivne deserte, domaće sendviče i salate – ili jednostavno Čokolino – dok uživate na sunčanoj terasi malog dvorišta u centru grada.

Jutro 18 - artsomeMirta kaže: „Ovo je mjesto koje su odabrali mnogi koji su kreativni ili znatiželjni ili pomaknuti. Svi oni koji su željni mira, prirode, promišljanja, otkrivanja.“

Iako volimo doći u Jutro na svoju ranojutarnju dozu sreće, moramo naglasiti da se tamo održava i raznoliki program u večernjim satima. Možete slobodno zalutati u Jutro u bilo koje doba dana i uvijek ćete se ugodno iznenaditi. Tako možete naletjeti na koncerte probranih autora, razne radionice uvijek spremnih handmadera, susreta obožavatelja pojedinih zemalja i jednovečernjih tečajeva. Ono što nas najviše veseli jest činjenica da su u Jutru svi kreativci dobrodošli, te da će njihove ideje Mirta uvijek rado saslušati i pomoći u realizaciji. Tako da dragi naši kreativci, ako imate želju za radionicama, predstavljanjima uživo ili samo svog proizvoda slobodno se javite u Jutro, tamo ćete biti dočekani širom otvorenih ruku.

O događanjima u Jutru, ponudi dana ili rukotvorcu koji se svojim proizvodom predstavlja čitajte na facebook stranicama Jutra.

Što više reći nego, vidimo se u JUTRU!


Fotografije u galeriji © ArtSome!