Art Clubbing 21 - artsomeArtsome! se u utorak totalno naklubirao na Art clubbingu u klubu Pepermint. Pepermint je klub u centru grada (Ilica 24, Zagreb) orijentiran prvenstveno prema dobroj glazbi i zabavi. U dvoetažnom prostoru, tokom tjedna i vikendom, odvijaju se razni programi koji obuhvaćaju glazbu od funka, soula, rock’n’rolla, rockabilly-ja, rhythm & bluesa, preko disca i boogie-ja, pa sve do hip hopa.

Svakog zadnjeg utorka u mjeseca u prostoru i u organizaciji Peperminta se održava Art Clubbing, večer na kojoj se, uz dobru glazbu i ugodno druženje, predstavljaju mladi hrvatski kreativci. Ovim putem vam donosimo kratki review tog događaja.

Ovaj put, Art clubbing nas je oduševio modnom revijom naše drage dizajnerice Martine Križanić i njezinog brenda MyauMania o kojem smo nedavno pisali na Artsome! portalu.

Proljetna kolekcija 2014. inspirirana je romantičnim japanskim odjevnim stilovima mori girl, otome kei i lolita modom, buđenjem prirode, bajkovitim krajolicima i magičnim stvorenjima. U dizajnima prevladavaju prirodne boje, pretežito bež i bijela te slojevitost, asimetrija i spontanost, motivi biljaka i životinja kao što su rascvjetane grane, ruže, ptice i bubamare. Najveći dio kolekcije stvoren je na reciklažnom i štedljivom principu tako da su korištene zavjese i tkanine second hand porijekla te restlovi materijala.

Za ovu modnu reviju ostvarene su dvije vrlo zanimljive suradnje. Prva je s Borovo d.d. koji je sponzorirao Startasice i Borosane za sve modele, a njihov mladenački i ležeran izgled s romantičnim uzorcima odlično pristaje uz ovu kolekciju. Ukrase za glavu posebno je za ovu reviju ručno izradila svestrana dizajnerica Ada Acid. To su raznorazni tipovi rogova poput jelenjih i ovčjih koji su doprinijeli atmosferi vilinske tematike.

Martina trenutno radi i na ljetnoj kolekciji koja će kao i inače predstavljati sukobljavanje naizgled oprečnih motiva, šaljivu i razigranu atmosferu te eksperimentiranje s modnim i kulturološkim granicama japanskih subkultura te zapadne pop kulture.

Osim ove prekrasne i inspirativne revije imali smo prilike uživati i u izložbi plakata Ivane Štrukelj aka Tratinchice, pogledati animacije  Jelene Oroz, Martine Meštrović te Danijela Šuljića, a u modnom korneru smo obišli super lude Glavatare koje nam je predstavila Ana Grzunov – brend Zoo Zid.

Program Peperminta može pratiti putem FB profila Peperminta ili na službenoj web stranici kluba.


Fotografije u galeriji © ArtSome!