Kloto 21 - artsome

ArtSome! vam s veseljem ovaj put predstavlja udrugu Kloto za koju vjerujemo da su svi dosad čuli i posjetili barem jednom. U malom dvorištu, u Masarykovoj ulici 14, naići ćete na najslađu galeriju u centru grada gdje možete uživati u radovima na stotine kreativaca i usput kupiti kartu za koncert koji želite. Zavirite u priču o Klotu i uživajte s nama.

Udruga Kloto je neprofitna udruga za promociju kreativnog izražavanja osnovana u Zagrebu 2012 god. Trenutno broji oko 100-tinjak članova koji stvaraju odjeću, nakit, kućni dekor i još mnoge uporabne predmete. Tko voli alternativnu i „mračnu“ stranu mode, udruga Kloto se uvijek trudi imati nešto novo i unikatno u ponudi.

Udruga Kloto koja okuplja ove umjetnike je nastala iz Kovač shopa, kao nužnost borbe protiv državne mašinerije koja nije baš naklonjena malim poslovnim objektima.

Priča o Klotu dolazi iz grčke mitologije: bile su 3 sestre, božice sudbine koje su odlučivale o sudbini i životu svakog smrtnika. Bile su prikazane kao 3 razdoblja života svake žene: djetinjstva, zrelosti i starosti. Srednja sestra, prikazana kao zrela žena, je određivala duljinu niti života, najstarija sestra, prikazana kao starica je rezala tu nit života, a najmlađa, djevojčica imenom Kloto je tkala tu nit života. Upravo ta najmlađa djevojčica inspiracija je udruge Kloto, jednako kao što ona tka životnu nit, oni stvaraju predmete koji vaše živote obogaćuju svojom maštovitošću i kreativnošću

Klotova, mala čarobnaKloto 22 - artsome galerija je otvorena u Masarykovoj ulici 14 (u dvorištu) gdje vrijedni umjetnici izlažu svoje radove. U galeriji potražite najširu ponudu kreativnih predmeta, od odjeće, nakita, modnih dodataka pa do raznih ukrasnih predmeta sa alternativnim štihom, a sve isključivo u obliku ručnog rada. Naravno, sve rukotvorine su unikatne i djelo članova udruge.

Idući puta kad šetate centrom grada svakako posjetite ovu malu galeriju i inspirirajte se novim i već znanim umjetničkim radovima vrlih hrvatskih kreativaca. O samoj udruzi i galeriji, te kreativcima koji izlažu, možete pročitati više na njenim web i facebook stranicama.


Fotografije u galeriji © ArtSome!