ArtSome! vas poziva da pogledate i pročitate kako nam je bilo prošle nedjelje na sad već poznatom Bazaaru na Gornjem gradu. Osim što smo šetali, družili se i počastili se pokojom dizajnerskom sitnicom, čak smo i zaradili, sa svojim ArtSome Buvljakom, koju kunu. Nadamo se da su i dragi naši kreativci, a i posjetitelji bili zadovoljni potražnjom i ponudom jer zaista bilo je šaroliko, veselo i sunčano.

Bazaar 36 - artsomeKoncept Bazaara je aktivno i sadržajno otkrivati skrivena blaga nečijih domova, ideja, koristeći nam kao vremeplov između onoga što se događalo jučer, današnjice i svakako nečega što bi bila interesantna premisa sutrašnjice.

Bazaar se javlja kao platforma za sve pojedince koji bi bili raspoloženi za prodaju svojih intimnih predmeta i/ili svojih ručnih radova. Umjetnike, umjetničke grupe, prodavače, skupljače, cvjećare, bikere, elektronske freakove, dizajnere, ljude koji rade ili posjeduju stare/nove lampe, lustere, stolice, ormare, foto opremu ili foto aparate, kamere, ploče i gramofone, keramiku, staklo, prirodnu kozmetiku, torbice, šešire, rublje, nakit, odjeću i obuću, igračke. Oni koji posjeduju zanimljive vještine, klaune, gatare, humanitarce, kuhare, pekare, slastičare, automehaničare, dj-e, slikare, čipkare, limare, scenografe…

Bazaar je koncipiran kao jednodnevno događanje, sa bogatom ponudom i vintage i novih, dizajnerskih komada namještaja, odjeće, obuće, nakita, industrijskih lampi, lustera, bicikala, foto aparata, stripova, ploča i sličnog, što je i sa svoja prošla dva izdanja već i dokazao. Mjesto gdje se mogla probati i kupiti prirodna kozmetika, veganska hrana, popiti prava turska kava, pojesti domaći kolač, saznati budućnost iz tarota i kristala, i još puno, puno toga.

Bazaar 37 - artsomeU svojih šest izdanja u 2012. i 2013. godini s više od ukupno 1000 izlagača i gotovo deset tisuća posjetitelja Bazaar je postao najveći i najvažniji urbani market u Zagrebu, a evidentno i šire s obzirom na goste koji svaki put doputuju iz ostalih gradova Hrvatske, ali i regije. Bazaar je najveći buvljak urbanog karaktera i odvija se sezonski, a ArtSome je prisustvovao ovom proljetnom koji se održao na Gričevanju u nedjelju 25.05.2014.

Na Bazaaru smo naišli na rijetke primjerke vintage odjeće, obuće i nakita, odlične komade retro namještaja,restaurirane fotelje i stolice, industrijske lampe, stare škrinje, kovčege, mnogo sitnih detalja poput kristalnih pepeljara, mini ventilatora i sličnog. No, prije od marketa Bazaar je primarno platforma za mlade umjetnike, umjetničke grupe, dizajnere i kreativce koji imaju priliku predstaviti svoj proizvode, pa je tako veliki izbor nakita, odjeće, raznih modnih dodataka, torbi i lampi jedinstvenog dizajna smišljenog od strane velikog broja mladih kreativnih ljudi.

Bazaar 39 - artsomeNeki od izlagača koje smo sreli na Bazaaru su bili Kerefeke, Duška’s Babuškas, Lolina Kućna Manufaktura, Zoo Zid, Amorisita, Ana600, Moma Modna Maca, Ifka Pifka, Švajneraj, Naša Posla, Miro Župa, Miron Milić, Kon2re, Bee Bit, Rekreativa, Storytelling Jewelry, Moonlight Stvaraonica, Mg Design, My Funky Garden, Lu Lii Jewelry i mnogi mnogi drugi.

Bazaar je ovaj put surađivao s Malim Placom na Tavanu koji je posjetiteljima i izlagačima nudio domaću tjesteninu, sireve, egzotične goji bobice iz Istre, mlijeko, kravlje i magareće, domaće paprenjake, prirodne sokove, organsku sol i papar, maslinovo ulje, ocat od bazge, sirovi kakao, te gotovu finu hranu naših domaćih kuhara…

Bazaari ovakve vrste organiziraju se diljem svijeta; Brooklyn Flea u New yorku, Rose Bowl u Los Angelesu, Mauerpark u Berlinu, Jaffa u Tel Avivu, La Puces de Saint-Ouen u Parizu, Camden u Londonu, Yoyogi u Tokiju i mnogi drugi, a sad i Zagreb ima svoj i itekako se može ponositi njime.

Više informacija na facebook stranici Bazaara.


Fotografije u galeriji © ArtSome!