Dobrodošli u Vintage Circus!

U ovom predstavljanju Artsome! Vam, dragi čitatelji, donosi kratku priču o mladom modnom brendu Vintage Circus.

Vintage Circus 13 - artsome

Ekipa koja je u svibnju 2011. oformila Vintage Circus, kako kažu, u  želji da se kristaliziraju kroz dugogodišnje modno iskustvo, kroz brojne revije i stilove, te iskustvo završenog modnog dizajna na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, danas je pronašla vlastitu liniju prepoznatljivosti te vam nude nešto posebno, nešto što će vas oduševiti i što nećete vidjeti na prijateljici ili susjedi.

Vintage Circus 11 - artsomeU svom radu koriste stalnu konfuziju boja, sklada i nesklada, stripovski osvrt, pop-art, vintage, a skup svega toga zajedno čini njihov identitet obojan u vlastitom cirkusu kroz ljubav prema vintage stvarima, ljudima, odjeći. Kreiranje modela za njih je svakodnevan proces…kreativac se ne može isključiti i uključiti po potrebi – to čini inspiraciju cjelodnevnom, a crpe ju iz filmova, sa ulice, iz knjiga, vlastitih misli…

Vintage Circus sami izrađuju modele, sudjeluju u cjelokupnom procesu nastanka; od ideje do realizacije. Rade u malom crno-bijelom prostoru koji je namjerno neobojan kako bi svaka njihova ideja iskočila iz okvira.

“Ono što nas je zaista prodrmalo su reakcije prolaznika koje slobodno nazivamo svojim kupcima…jer pojavivši se na sajmovima kroz Udrugu Kloto shvatili smo da je dobro ono što radimo jer smo uistinu počeli prodavati svaki novi komad haljine, tunike…nekad ne stignemo ni fotkati modele. Do direktne prodaje sve se lagano provlačilo preko Facebook-a, Etsy-a i Pinterest-a.”

Vintage Circus 12 - artsomeKažu da obožavaju sajmove i upravo zbog pozitivnog iskustva koje imaju, obećavaju da ćemo ih imati prilike vidjeti na mnogim revijama i budućim sajmovima. Vjeruju da je kupcu i dalje najvažnije, koliko god se više-manje prodaja počela odvijati preko internet trgovina, da može opipati tkaninu, probati model kako bi se odlučio na kupnju.

Za kraj su s nama podijelili svoju životnu filozofiju: Ono što gusjenica naziva kraj svijeta, učitelj naziva leptirom!”

Svakako vas pozivamo da uđete u njihov vintage cirkus i dobro se zabavite, te počastite kojom unikatnom sitnicom za nadolazeće tople ljetne dane. Vintage Circus pratite i na facebook stranici.


Fotografije u galeriji © Vintage Circus