Mali Plac 30 - artsome

Nakon podužeg godišnjeg odmora, ArtSome! ekipa vraća se napunjenih baterija i prepuna novih priča. Tako nismo nikako htjeli propustiti ovosubotnje zbivanje. Nismo znali hoćemo li ovaj članak posvetiti Cool Mjestima ili ga staviti u Vijesti. No kako je to nama draga vijest o nama dragim super cool mjestima odlučili smo se za Vijesti, a Malom Placu na Tavanu i Cafeu u Dvorištu posvetiti zasebne članke u drugoj rubrici.

Mali Plac je u Cafeu u Dvorištu održao još jedno ekobioslasnošareno okupljanje malih proizvođača hrane. Uz to što smo se prvo počastili sa kavicom u Cafeu u Dvorištu i sokićem od bazge, uputili smo se u razgledavanje i degustiranje svega šarenog u ponudi. Tako smo se počastili slasnim malinama iz proizvodnje Gospodarstva Novak, kušali Pelleovu bosansku Mali Plac 31 - artsomeljutenicu, te nas je na svakom koraku bombardiralo šarenilo i mirisi raw kolača, torti i svježeg voća i povrća.
Nismo odoljeli ni jednom štandu i u sve smo morali zaviriti i barem dotaknuti. Naravno da smo otišli s osmjehom od uha do uha, nakrcanom vrećicom i zadovoljnim trbuščićima jer teško je odoljeti dobroj ponudi i atmosferi Malog Placa u ugodnom ambijentu starog dvorišta u centru grada.

Ovosubotnja maloplacna ponuda je bila:

Vege zdrava slatka i slana hrana – Bamboo Garden

Kruhovi, peciva i namazi – Maja Kefeček – Fina klopa

Raw torte i kolači – Oraščić Raw

Kečapi, pekmezi, sokovi i keksi –  Đurđa Prettyface

Namazi i malo bogatstvo u staklenkama – Pelle/Gladni Mačak

Med od creske kadulje, med od primorske šume, med od… – Ekomedo

Sokovi od drena, šipka, koprive – OPG Šenjug

Sezonsko voće i povrće tretirano s ljubavlju uz pomoć sunca i vode – Braniteljska zadruga ARKAOPG Silvija Jurčević

Maline u svim oblicima – Gospodarstvo Novak

Probiotički napitci – Eliksir u čaši – Tibicos Tibi

Za kućne ljubimce – Vau torte

Handmade aromakozmetika Koraljke Šiletić – KOKI

Sva vrsta prekrasnih ulja – Bio Althaea

Mali Plac 32 - artsomeMogli ste kupiti i probati domaći jegermajster, vesele mini keksiće by Doris & zavodljivu citrusku by Marko Silvija Leko.

Divan sunčan dan za divno maloplacno druženje uz zdravu hranu i kozmetiku. Tko nije bio u mogućnosti doći svakako pratite stranice Malog Placa na Tavanu, te nikako ne propustite iduće okupljanje malih proizvođača i njihovih zlatnih ruku djelo.


Fotografije u galeriji © ArtSome!