ArtSome! vam ovaj put predstavlja dobro znani hrvatski modni brend Marla iza kojeg stoji genijalna dizajnerica Nives Stepinac – Grgurić, ali uz naglasak na novoj kolekciji „Marla In Fairy Tales” koja je nadahnuta Grimmovim bajkama te bajkama iz raznih krajeva svijeta.

Marla 16 - artsomeMarla je hrvatski modni brand utemeljen 2006. godine. Sinonim je za modernu, maštovitu ženu koja voli život i hrabro ostvaruje svoje snove.

Sve kolekcije Marla potpisuje i izrađuje dizajnerica Nives Stepinac – Grgurić. Do danas je tržištu predstavljeno mnoštvo sezonskih kolekcija odjeće koje su ponudile autoričinu viziju svjetskih trendova ali i vlastiti modni rukopis temeljen na jednostavnim linijama i rafiniranim detaljima.

Nakon diplome na zagrebačkom TTF-u, na smjeru projektiranje i dizajn, Nives se usavršavala u tekstilnoj i odjevnoj industriji ali je svoj nemirni stvaralački duh smirila tek u vlastitoj proizvodnji unikata daleko od velikih serija i kalupa.

Ostajući potpuno svoja, prezentira se najčešće putem samostalnih modnih revija i izložbi.

Kolekcije su popraćene prigodnim modnim dodacima – nakitom, remenjem, torbama, vezenim stolama i oslikanim šalovima.

„Marla In Fairy Tales“

Kolekcija jesen/zima 2014. obiluje čipkom, detaljima s puno ručnog rada, kao i enigmatičnim krojevima i materijalima, koji su projekt i rad same dizajnerice u njenom atelieru. Puno reljefa, veza i prepleta stopilo se u bajkovitu priču o hrabroj i samouvjerenoj Marla ženi, koja u editorijalu ide ususret izazovima i pobjeđuje razne opasnosti u kojima su se našle junakinje najpoznatijih svjetskih bajki, od Matovilke i Snjeguljice do Trnoružice i Pepeljuge.

Marla 17 - artsomeNjena Matovilka oslobađa samu sebe od unutrašnjih borbi i strahova, znatiželjna Snjeguljica uživa u rizičnoj jabuci jer zna da joj ne može naštetiti. Misao „One bite and all of your dreams come true” otvara joj nove životne mogućnosti i uvećava samopouzdanje. Marlina Trnoružica se ne plaši boli ni izazova, ali promišlja o rizičnim situacijama, dok neustrašiva Pepeljuga ne sanja o princu na bijelom konju već svojim trudom ostvaruje i živi svoj san.

Ovim editorijalom Marla se prisjeća svog djetinjstva, kad je kao djevojčica čitala bajke, kao djevojka sanjarila i prisjećala se pouka iz njih, a kao odrasla, zrela žena pobjeđuje nevolje i živi. „Marla In Fairy Tales“ podsjeća i na poučan citat, zapravo njenu vodilju: „Believe in ones self and take chances. Do not let anything hold you back from achieving greater things and finding who you are in life“.

Lik Marla žene savršeno je utjelovila riječka make up artistica Iva Berišić, a kolekcija spaja starine sa suvremenošću, poigravajući se punk elementima i izazovnim krojevima te mistikom kasnog srednjeg vijeka. Kreacije i styling potpisuje dizajnerica Nives Stepinac Grgurić, fotografije Ratko Grgurić, a make up i hairstyle Iva Berišić.

Svakako zavirite u ovu bajkovitu i mističnu Marla kolekciju i odaberite svoj lik iz bajke u obličju Marla dizajnerskih komada.


Fotografije u galeriji © Ratko Grgurić