ArtSome! poziva sve zaljubljenike u retro/vintage modne komade, a i sve ostale znatiželjnike da dođu na otvorenje jedne posebne trgovine – Vintage Getaway –  nastale po uzoru svjetskih metropola. Trgovina svoja vrata otvara 06. listopada, u ponedjeljak u Rijeci, na 4. katu robne kuće Ri.

Vintage Getaway 02 - artsomeVintage Getaway je nastao iz hobija, kojega je Tjaša Gračner, zajedno s prijateljicama, u susjednoj Sloveniji započela prije pet godina. Tada u Ljubljani, gdje je živjela, u poplavi trgovina konfekcijskom robom, nije bilo moguće pronaći niti jednu trgovinu koja je u ponudi imala vintage odjeću. Malo u šali, malo za ozbiljno, odlučile su organizirati prodajnu modnu reviju odjeće i modnih dodataka iz druge ruke.  Događaj je bio toliko uspješan te se razvio u prvi projekt nostalgično obojanih događaja,  imena Vintage Vikend, koji su potakli lavinu otvaranja vintage trgovina u Ljubljani. Pod okriljem projekta odvili su se brojni sajmovi, predstava burleske, fotografske izložbe i modne revije. Tjaša je surađivala s modnim revijama  Elle, Cosmopolitan i Story.

Vintage Getaway 01 - artsomeProjekt je, unatoč uspjehu, ostao na razini hobija, ali u Tjaši je tinjala želja za nečim većim. Iz tog razloga je sa suprugom Tonijem Matuslovićem odlučila ostvariti ideju o vlastitom butiku u Rijeci, koji će se od second-hand trgovina razlikovati po izabranoj ponudi artikala starijih od 20 i mlađih od 100 godina.

Toni je pasionirani sakupljač zanimljivih sitnica iz naše i vaše mladosti. Jedan je od onih koji se drži načela »sve jednom dobro dođe« i jako rijetko baci neku stvar. U njegovom autu još sviraju kazete, koje je sakupio tijekom vremena.  Najveće zadovoljstvo mu predstavlja pretraživanje prašnjavih tavana i obilazak buvljaka, bez kojega ne prođe ni jedno putovanje.

Tjaša i Toni kažu da će u njihovoj trgovini biti moguće pronaći sve, od raznolike ponude odjeće, modnih dodataka i nakita, do starinskih telefona, manjeg  namještaja i brojnih (ne)običnih predmeta, koji će osvježiti svaki dom te vas nadahnuti sjećanjima.

Vintage Getaway 03 - artsomeOsim trgovine, koja otvara svoja vrata u ponedjeljak, 6. listopada, na četvrtom katu Robne kuće Ri, Tjaša i Toni planiraju i niz nostalgično obojanih događaja i već se vesele budućoj suradnji s kreativcima, kako iz bliže, tako i šire okolice. U Rijeku bi htjeli donijeti svijest o značenju ponovne upotrebe stvari, cikličnosti mode te odmaku od uniformnosti konfekcijske odjeće.

Svakako dođite i podržite rad ovih divnih ljudi. Veselimo se novom cool mjestu i jedva čekamo da skoknemo do Rijeke i počastimo se kojom vintage krasoticom iz Vintage Getawaya.