Zagreb od ove godine postaje bogatiji za još jedan sajam rukotvorina. Radi se o novom art bazaru Kištra! koji će biti organiziran 6.12.2014. sa početkom u 10 sati u prostoru Teatra Tirena u centru Zagreba. Kištru! organizira Udruga za promicanje kreativnih aktivnosti mladih Tirena.

Kištra 1 - artsome

Iva iz branda Ifka.Pifka (njezin intervju na Artsome! pročitajte ovdje – link) nam je ukratko ispričala o ovom projektu:

”Početna ideja došla je od moje mentorice i kolegice Ines, a onda sam ja pošteno zagrizla. U organizaciji mi pomaže Antonija Cvitković iz brenda Mmm Praline i članovi Udruge Tirena.

Naime, nakon što sam bila izlagač na ArtBazaaru u Rijeci potpuno sam se oduševila razinom organizacije i profesionalizma i entuzijazma koji je uočen u organiziranje art bazara. I pomislim si, ajmo i mi u Zagrebu tako nešto napraviti. Vjerujem da ima sajmova po gradu, ja ih osobno teško nalazim. Postoji par velikih, a ideja iza Kištre je da to bude manji intiman sajam s 12-15 kvalitetnih izlagača. Htjeli bismo imati Kištru 4x godišnje. Bitno nam je da bude dobra atmosfera i za izlagače i za posjetitelje. Imat ćemo i malo iznenađenje, ali o tome više na Kištrinoj fb stranici.

Izlagači na ovom prvom, nadamo se od mnogih, Kištrinom bazaru su:

Mustra
Mmm Praline
ITO ITO
ZiZou – unikatni nakit
Lollipop
MESP
Krag.n
Ruk.sak
Wanda LaVanda
Svjetleća šalica
Nakitionica by Sasha
Šareno i točka
ifka.pifka

Ovom prilikom vas pozivamo da svakako posjetite i podržite ovaj sajam, a više o izlagačima saznajte na Kištrinoj FB stranici.